Welkom bij Balans Yoga Tegelen!

 

Hoe goed ken jij jezelf? In het hectische bestaan dat wij hier in de Westerse wereld leiden, een vraag waar je vaak niet aan toekomt. We zijn druk, druk in ons hoofd, er moet ook veel gedaan worden. Hoe het werkelijk met ons gaat, hoe we ons voelen en hoe ons lichaam zich voelt, daarvoor nemen we niet de tijd.

 

Balans Yoga Tegelen nodigt je uit een moment voor jezelf te beleven in haar studio. Je volgt dan een Hatha yoga les gecombineerd met adem- en ontspaningstechnieken van dr. J.J. van Dixhoorn.

 

De eeuwenoude wijsheid Hatha yoga uit India, verenigt lichaam en geest. Met aandacht en concentratie doe je de yoga houdingen waardoor dat wat vast zit, loskomt. Je bent dan volledig in dit moment (mindfulness).

 

De bewegingen zijn weliswaar een fysieke inspanning, ze zijn niet op prestatie gericht, maar op voelen. Ervaren wat er is! Je maakt contact met je lichaam en je aandacht richt zich naar binnen. Daardoor spreek je het zelfherstellend vermogen van je lichaam aan en komt je in contact met wie of wat we werkelijk zijn. 

 

Regelmatig een pauze inlassen is heel belangrijk om overbelasting van lichaam en geest te voorkomen!